Derfor bør du spise mer tang og tare

Nøkkelord: helsefordeler tang og tare, supermat, miljøvennlig mat, jod, umami

Smakfull supermat – fra havet

Tang og tare er blant de mest næringsrike plantene på kloden, men også blant de mest undervurderte. Disse havplantene vokser naturlig i sjøen – uten behov for jord, ferskvann eller kunstig tilførsel – og er proppfulle av stoffer kroppen din trenger.

Hva får du i deg når du spiser tang?

Jod – essensielt for normal stoffskifte og spesielt viktig for skjoldbruskkjertelen
Kalsium og magnesium – for beinhelse, muskelfunksjon og immunforsvar
Jern og sink – for energi, immunforsvar og mental ytelse
Vitamin A, B12, C og E – viktige for hud, syn, bloddannelse og antioksidant-beskyttelse
Kostfiber – som fremmer en sunn fordøyelse

Tang inneholder også naturlig glutaminsyre, som gir den femte grunnsmaken – umami – og bidrar til å forsterke smaken i andre ingredienser.

Bra for deg – og for planeten

Tang og tare er ikke bare sunt for deg – det er også en av verdens mest bærekraftige matressurser. Den:

- Krever ikke dyrkbar jord eller ferskvann

- Binder karbon og renser havet mens den vokser

- Styrker det marine økosystemet og gir liv til fisk og smådyr

Ved å spise mer tare, tar du et lite, men kraftfullt valg for både helsen og miljøet.

Lett å bruke, lett å like

Du trenger ikke å endre hele kostholdet ditt for å dra nytte av tare. Litt Flammehav på ris, noen flak Søl på en omelett, eller en teskje Taremiks i suppen er mer enn nok for å komme i gang.

Sjøsaker